Съвети за покупка на часовник Seiko

Съвети за покупка на часовник Seiko

Каталогът с часовници Seiko е изключително богат, но не бива да се плашите от голямото разнообразие. Прочетете нататък, за да се запознаете с най-емблематичните колекции Seiko, преди да пристъпите към избор за покупка.

Seiko Prospex

Колекцията Seiko Prospex включва здрави, но стилни часовници. Името на колекцията Prospex произлиза от „професионални спецификации“, като серията е изпълнена с часовници за гмуркане, за полеви условия и за пилоти, разделени на различни ценови нива и подколекции.

Например, часовниците Seiko Dive попадат в две категории: Diver Scuba (с водоустойчивост 200 м) и Marine Master Professional (с водоустойчивост 300 м, 600 м или 1000 м) – идеални за любителите на водните спортове.

Seiko Presage

Задвижвани от вътрешно разработените механизми на марката, часовниците Seiko Presage изкусно съчетават традиционните часовникарски техники с най-новите технически постижения на Seiko. Резултатът? Елегантно изглеждащи часовници в различни стилове, които отговарят на всички вкусове.

Seiko 5

Спортната колекция Seiko 5 се състои от модерни и определящи тенденциите автоматични часовници. Вдъхновена от емблематичните часовници за гмуркане и военни часовници на марката, гамата Seiko 5 предлага различни стилове, които отговарят на нуждите на притежателя си.

Seiko Astron

Seiko Astron, първият в света кварцов ръчен часовник, направи революция в световната часовникарска индустрия през 2010 г. с първия по рода си GPS часовник със слънчеви батерии. Задвижван от патентована технология и превъзходни характеристики, Seiko Astron постави нова ера в прецизното измерване на времето.

Seiko Lukia

Пусната за първи път през 1995 г., Seiko Lukia е колекция часовници, посветена на допълването на дамската мода. Първоначално ограничена до регионалния пазар, тази колекция вече се предлага в целия свят.

Lukia е проектирана със сложни детайли, за да подчертае своята елегантност. Колекцията предлага различни форми на корпуса, размери, циферблати, цветове и каишки, които да подхождат на различни стилове и тоалети.

Как да избера часовник Seiko?

След като вече знаете кои са колекциите, от които можете да избирате, ето как да направите идеалния избор за покупка на часовник Seiko.

1. Изберете функциите, които са полезни за вас

Както може би вече знаете, часовниците Seiko се задвижват от различни технологии, които отговарят на различните предпочитания за носене. Например кварцовите механизми се захранват с батерии, докато часовниците, захранвани с кинетична енергия, движението на тялото ви, за да генерират енергия. През повечето време обикновено не е необходимо да навивате тези часовници, ако не сте ги носили известно време, което ги прави по-удобни.

От друга страна, механичните часовници трябва да се навиват, когато дълго време не са носени. В този смисъл трябва да ги навивате винаги, когато искате да ги носите. Въпреки че първоначално това може да изглежда неудобно, качествените механични часовници имат по-голяма дълготрайност от тези, захранвани с батерии.

2. Изберете функции, които отговарят на вашия начин на живот

Както споменахме по-рано, часовниците Seiko се предлагат с невероятен набор от функции, като например обичайната ви аларма, хронометър, дата и др. Други специализирани функции могат да включват GPS, вечен календар, лунни фази и дори 1000 м водоустойчивост. Затова винаги е най-добре да вземете предвид нуждите си, преди да вземете решение за поупка часовник Seiko. Например, ако обичате свободното гмуркане, можете да помислите за часовници Seiko Prospex, които са снабдени с функцията Marine Master Professional. Или, ако търсите часовник, който да повиши нивото на работното ви облекло, можете да помислите за такъв от колекцията Seiko Presage.

3. Изберете часовник Seiko, който ще подчертае вашата индивидуалност

Освен че трябва да вземете предвид всички практически аспекти и нуждите на вашия начин на живот, важно е също така вашият часовник Seiko да съответства на вашата индивидуалност. Избирайки часовник, който ви харесва, ще бъдете сигурни, че часовникът ще ви служи и в бъдеще.

Перфектният часовник Seiko за всеки колекционер

Въпреки че Seiko има множество часовници в гамата си от емблематични колекции, всеки часовник все пак се отличава с уникален стил. Със сигурност ще има часовник, който да отговаря на личния стил и нужди на всеки колекционер. Марката е известна и с известните си форми на корпуса, като Seiko Tuna и Seiko Turtle – и двата моментално разпознаваеми за феновете на марката. Въпреки че и двата часовника имат сходни характеристики, силуетът, циферблатите и дори каишките на отделните модели остават различни.