Можем ли да отслабнем без тренировки?

Всички хора мечтаят да имат стройно тяло. Обаче далеч не винаги е възможно да се постигне тази цел чрез комбиниране на диета и спорт.

Има много методи за нормализиране на теглото и бързо отслабване без спорт, но правилното хранене играе основната роля сред тях.

Основни компоненти за отслабване

Естествената загуба на тегло без физическо натоварване и глад е възможна, за това е необходимо да коригирате диетата, да избягвате стреса, да спите достатъчно, да сте активен човек.

Планът за действие за отслабване без тренировки е:

• Използвайте онлайн калкулатора, за да определите дневния прием на калории;

• Консумирайте по-малко калории, отколкото харчите. Но не бива да намалявате енергийната стойност под 1200 kcal, тъй като тялото в състояние на стрес ще започне да натрупва мазнини.

• Водете дневник за хранене. Пишете кога ядете храна, какво, колко, посочете нейното съдържание на калории и причината за употребата.

Важно! За да ускорите загубата на тегло, организирайте дни на гладуване веднъж седмично.

• Вземете предвид съотношението на протеини, мазнини и въглехидрати с пасивна загуба на тегло;

• Яжте по едно и също време. Така няма да претоварвате храносмилателните органи и да свикнете тялото да обработва храна в определено време;

• Избягвайте стреса. Когато човек е нервен, в тялото му се произвежда кортизол (хормон на стреса), което кара тялото да задържа течност и да натрупва мастна тъкан в кръста.

• Движете се повече. Привикнете да ходите по-често, за един ден трябва да преминете от 10 до 20 хиляди стъпки

• Спете от 8 до 10 часа на ден. Ако човек не получи достатъчно сън, тогава концентрацията на кортизол се увеличава и чувствителността към инсулин намалява.

Не забравяйте, че трябва да пиете от 1,5 литра течност на ден. Водата ускорява прочистването на организма от вредни натрупвания.

Възможно ли е да свалите излишни килограми при правилно хранене и без тренировки

За да отслабнете у дома без физическа активност, трябва да спазвате тези правила за хранене:

1. Яжте растителните храни, зърнените култури.

2. Протеините бързо насищат, ускоряват загубата на тегло, тъй като за обработката им се изразходва много енергия. Протеини име в постното месо, риба, яйца, млечни продукти и бобови растения.

3. Изключете от диетата пържени, мазни, пикантни храни, пушени меса, сладкарски изделия, алкохол, магазинни сосове и др. Поръчвайте здравословна храна от foodpanda. Трябва също да намалите количеството захар и сол.

4. Допълнете ястия с карамфил, черен пипер, канела, риган, червен пипер Тези подправки ускоряват метаболизма.

Дори следвайки всички горепосочени правила, те няма да работят за ускоряване на метаболизма толкова, колкото би могъл да се активира по време на физическо натоварване.

За да постигнете резултат и да го поддържате, трябва да следвате принципите на правилното хранене до края на живота. Умерените спортни натоварвания обаче само ще увеличат шансовете ви в борбата за стройно тяло. Спортът дава енергия на тялото, ускорява метаболитните процеси, намалява апетита, ускорява изгарянето на мазнини, подобрява общото състояние на организма.

Колко бързи ще са резултатите от естествената загуба на тегло без упражнения и глад

Според правилата на правилното хранене е невъзможно да се намали съдържанието на калории в менюто с повече от 20%. Това заплашва изчерпване и нарушена функционалност на много органи. Въз основа на това енергийната стойност на диетата може да бъде намалена с не повече от 500 kcal.

Важно! Според диетолозите, за да се отървете от 1 кг мазнини, трябва да изгорите 8000 kcal.

Ако калорийният дефицит с пасивна загуба на тегло е 500 kcal, тогава човек ще загуби около 400 g общо телесно тегло за седмица. Тоест, за 4 седмици можете да свалите 1,5 кг. Ето такъв е минусът на „мързеливата“ диета.

Минималните упражнения ще помогнат за подобряване на резултата. Тичането за половин час ще помогне да се отървете от 300-400 kcal. Ако човек всеки ден изминава около 7 км, процесът на изгаряне на мазнини ще се ускори.

Можете бързо да се отървете от излишното тегло у дома, изпълнявайки ежедневни задачи. Това може да бъде почистване, миене на подове, прозорци, работа в страната, танци и т.н. Тогава можете да се отървете от 700 г до 1 кг на седмица.