Спортовете, които можете да практикувате и вкъщи

yoga at home

Ако сте от хората, които трудно се разделят с домашните обстановка и уют, то тогава следващите редове биха били от голяма полза за вас.


Активността и движението вървят ръка за ръка със здравословния начин на живот. Нещата не опират само до правилно подбраната диета и режим на хранене. Ако работата ви е ситуирана в офис и движението през деня ви е ограничено, то тогава вие имате особена нужда от активност няколко пъти седмично. Заседналият начин на живот води до редица здравословни и опорнодвигателни проблеми.

Вижте кои спортове бихте могли да практикувате, без да се налага да излизате от вкъщи.

Пилатес

pilates at home

Пилатесът се разглежда като предимно дамскоориентирано занимание, но, дефакто, би могло да се практикува от всеки.

Хубавото при този спорт е, че влияе чудесно на пластичността и хроничната телесна умора. Преставлява комбинация от разтегателни техники, стягащи упражнения, кардио програми. Единственото, което ви е необходимо, е постелка, тъй като се практикува на земята. Пилатесът дава възможност сами да изберете упражненията, които ще изпълнявате, спрямо нуждите ви в конкретния момент. Ако чувствате схващания и дискомфорт, то тогава бихте могли да се раздвижите и облекчите със серия разтегателни упражнения. За оформяне на силуета пък на помощ пристигат упражненията с опредена повтаряемост и натоварване на определени мускулни групи.

Пилатесът учи на правилно дишане, спомага за изправената стойка, има подчертано рехабилитационно действие. Този спорт е перфектен за изпълнение в домашни условия – интернет изобилства от видеа, които ще ви ориентират и ще съпътстват тренировките ви.

Йога

Йогата е спорт за онези, които нямат необходимост от много движения, за да се тонизират, а по-скоро желаят да канализират и балансират енергията си.

Йогата се практикува също на земя, като пилатеса, но разликата се корени в това, че тя е доста по-неинтензивна откъм движения. Акцентът там е върху бавното и продължително изпълнение на различни разтегателни позиции на тялото, като ключов момент е задържането в една поза за определено време. Както и при пилатеса, тук също правилното дишане е от съществено значение.

Йогата може да бъде съпътствана от релаксираща музика. Често практикуващите я я съчетават с разнообразие от медитативни техники.

Фитнес упражнения в домашни условия

home fitness

Подобно на пилатеса и йогата, в интернет има и много видеа, които показват нагледно как можете да изпълнявате редица от популярните упражнения от фитнеса във вкъщи.

Липсата на фитнес уреди е компенсирана с подръчните мебели в дома – често за тези тренировки се прибягва до употребата на столове, възглавници, фотьойли и прочее обзавеждане. Резултатът е също толкова ефективен. Ако не разполагате с достатъчно време, за да отскочите до фитнес залата, съвсем спокойно може да тренирате от вкъщи и да се грижите за добрите си форма и здраве.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.