Интересни акценти при кухни по поръчка

Безспорното предимство на това да създаваш кухни по поръчка със сигурност е широтата на действие и идеи, които се отварят като възможности пред теб.

Да правиш кухни по поръчка определено е дейност, която носи много удоволствие и удовлетворение, особено след като проектът се реализира и видиш наживо собствения си дизайн. И докато все повече хора избират именно този вариант за обзавеждане на това помещение от дома си, ние сме тук, за да ви подскажем с няколко идеи.

Ако ви предстои проектирането на собствената кухня и се открили екипа от професионалисти и дизайнери, които да ви помогнат в това начинание, то вие определено сте на прав път. Дели ви още малко време, преди кухнята ви да е готова и да има монтирана в жилището ви. А оттам насетне ще ви предстоят само безкрайно хубави мигове в тази стая.

За да ви помогнем да направите кухнята си наистина образец за стил и естетически вкус, днес ви подготвихме няколко интериорни тенденции, които да не пропускате да включите.

Започнете с цветовете – определяйки цветовата гама, вие по-лесно бихте могли да се ориентирате за всички останали детайли, които да включите в кухнята си. Хит в кухненския интериор са неутралните тонове като бяло, черно, сиво, кафяво – те чудесно се съчетават с така предпочитания през последните години скандинавски стил в обзавеждането. Ако искате да сте наистина в крак с модата, то включете и друг цвят, но само като акцент, например с гърба на кухнята или в дръжките на шкафовете.

Изберете варианта за вграждане или скриване на уредите ви зад шкаф. Това спомага кухнята ви и цялостното помещение да изглеждат подредени, семпли и винаги изрядни. Пестите и място, тъй като уредите за вграждане по същество са по-компактни от свободностоящите такива. „Скрийте“ хладилника или микровълновата си фурна, а защо не и съдомиялната, зад шкаф. Така ще постигнете еднаквост и изчистеност в дизайна.

Не забравяйте да интегрирате и подходящо осветление. Кухнята е помещение, което изисква повече светлина, отколкото другите стаи. Разположете достатъчно лампи, които да ви осигуряват достатъчна видимост. Бихте могли да се възползвате и от така популярните напоследък LED-ленти – те ще допринесат с усещане за мекота на светлината и вкус в обзавеждането.

Ако разполагате с повече пространство, то определено островната маса е нещо, на което си заслужава да обърнете внимание. Би ви служила и като допълнителен работен плот за готвене, и като място, на което бихте могли да се храните със семейството си. Предвидете ниши в долната й част и бихте могли да разполагате там всевъзможни видове аксесоари и елементи, които допълнително да украсят вашата кухня.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.