Любимите ни стилове за кухня по поръчка

Дойде време, в което да си поговорим на една от любимите ни теми – интериорният дизайн. Все повече хора се впускат в него като в едно хоби и дълго, след като са приключили с обзавеждането на дома си, продължават да следят тенденциите. Често стаята, с която избираме да започнем вкъщи, е именно кухнята – знаем, че нейната функция е от изключително голямо значение и едно домакинство не би могло да е действащо без нея. Що се отнася до най-добрите варианти за изграждане на тази мебел, ние категорично смятаме, че това са https://kuhnia.bg/кухни – красиви, удобни и изцяло по ваш вкус.

Стартирайки интериорното си начинание, е вероятно „кухни по поръчка“ да ви звучи стряскащо и в главата ви да изникват множество въпроси като откъде да започнем и как да проектираме и изградим мебелите. Отговорът на всички тези въпроси откриваме в интериорните студиа – екипите от професионалисти с охота ще откликнат на нашите планове и желания и с радост ще изградят исканите от нас кухни по поръчка. Kuhnia.bg е такова студио.

След като сме открили изпълнителите и главните действащи лица на проекта си, е време да впрегнем своето въображение и да решим каква точно бихме искали да бъде нашата кухня. Вдъхновение бихме могли да почерпим от всевъзможни места – от кухните на приятели, от шоу по телевизията, от множеството онлайн каталози. Важно е добре да обмислим каква именно кухня максимално ще отговаря не само на нашия вкус, но и на нашите домакински нужди. Една от характерните и важни черти на кухнята е тя да бъде функционална.

Какви стилове биха подхождали на кухни по поръчка?

Отговаряме единодушно – всякакви.

Както вече споменахме, вариантът с кухни по поръчка предполага, че вие наистина бихте могли да развиете въображението си. От това произтича и фактът, че буквално всеки един интериорен стил би могъл да бъде имплементиран в дизайна на кухнята. Зависи изцяло от вашите лични предпочитания.

Нека споменем някои от най-популярните и любими стилове, в които бихте могли да създадете своите кухни по поръчка.

Няма как да не споменем скандинавския – може един от най-любимите, минималистични и приветливи начини, чрез които да изградим своите кухни по поръчка. Акцентите при този стил са светлите тонове, интегрирането в дизайна на материали като дърво и метал. Бялото, сивото, бежовото, както и тъмни нюанси на синьо и зелено безспорно са сред цветовете, които в максимална степен акомпанират скандинавския стил. Стремете се да изградите своите кухни по поръчка така, че да запазите максимално пространството – скандинавският стил се характеризира с повече място и усещане за простор. Вариант е скандинавските кухни по поръчка да бъдат лишени от горния ред шкафове – заложете на етажерки. Така допълнително ще внесете усещането, че помещението е широко. Не пропускайте да включите и достатъчно светлина в дизайна.

Друг стил, също много обичан и предпочитан, е ретро стила. Ако някой смята, че той принадлежи към миналото, това със сигурност не е така – все повече модерни и млади семейства се завръщат към него, правещи го централен елемент в интериора на своите кухни по поръчка. Тъмните цветове са водещи там – заложете на махагонови шкафове и не пропускайте да включите в дизайна пищна орнаментика. Подходящи елементи за ретро стила са дръжките да бъдат златисти и с богата украса. Така максимално ще се доближите до един своеобразно буржоазен вид, който ще впечатли и вдъхнови всичките ви гости.

Виждаме, че вариантите за кухни по поръчка са изключително много и всеки крие свое собствено обаяние и очарование. От вас се изисква да откриете своя – онзи, който в максимална степен отговаря на личните ви вкусове и нуждите на вашето домакинство. Така лесно не след дълго ще имате наистина прекрасна кухня, на която няма да може да се нагледате.