Как да разпознаем фалшивите парфюми от оригиналните – наръчник за новаци

Сякаш с всеки изминал ден хората употребяват все повече парфюми, които изцяло да пасват на собствените им вкус и стил. Тази завишена употреба на този тип козметични продукти в световен мащаб даде предпоставка и все повече търговци и фирми да заливат пазара с не дотам качествени артикули.

Създаването на имитации на някои от най-извесните парфюми по света съвсем не е практика от вчера – и докато едва ли можем да направим нещо по отношение на стопирането на тези действия, можем поне да се информираме достатъчно и да се самообучим. Как най-лесно да разпознаваме фалшивите парфюми, които трябва да послужат като имитация на оригиналните и маркови такива? В днешната статия ще се опитаме да разясним именно това.

Не забравяйте, че оригиналните парфюми биват разпространявани и продавани само от лицензирани търговци

Ако попаднете на магазин или уебсайт, които предлагат парфюми, титулувани като оригинални, но изпитвате известни съмнения относно тяхната автентичност, то по-добре се доверете на интуицията и инстинктите си.

Търговците, продаващи маркови парфюми са доказали се във времето и притежават много сертификати и документация, доказващи автентичността и оригиналността на предлаганите от тях стоки. Съществуват официални вносители на дадени аромати – не се лъжете, ако в малко магазинче, в което можете да откриете разнородни предмети и попаднете на аромати. По всички вероятности тези есенции са бледи копия на оригиналите и в никакъв случай не си заслужава да инвестирате финансите си в артикули с подобен съмнителен произход.

Фалшивите парфюми, освен всичко друго, могат да крият и рискове за вашето здраве

Ако си мислите, че рискувате най-много да дадете парите си на вятъра, то помислете пак. Това далеч не е най-рискованото нещо, което предприемате при избора на фалшиви парфюми.

Оригиналните и маркови аромати са преминали през дълъг и професионален тест за поносимост към кожата, те са хипоалергенни и за производството им са използвани само най-висококачествените есенции и съставки. Всичко това осигурява на потребителите едно спокойствие, че по никакъв начин няма да навредят на кожата и здравето си, използвайки дадения продукт.

От друга страна, обаче, при закупуването на фалшиви парфюми, вие няма как да бъдете сигурни в тяхната безопасност, защото нямате достатъчно информация относно практиките по тяхното създаване. Ето защо специалистите съветват в никакъв случай да не рискувате, а да пазарувате само оригинални продукти с доказано качество и от марки, които с името си застават зад автентичността и безопасността при използване на техния аромат.