Съвети за срещи, които всъщност не са добри

съвети за среща

Представете си следната ситуация – предстои ви да отидете на първа среща с някого, който много харесвате. Вълнението и притеснението създават у вас една приятна смесица от емоции и ви оставят в нетърпеливо очакване на деня на виждането ви.

Вероятно през главата ви преминават стотици варианти за това как би преминала срещата. Мнозина от нас обсъждат този въпрос с близките си приятели и често стават обект на съвети. И докато съветът от приятел е нещо ценно и заслужаващо вниманието ви, то има често срещани съвети, които не биха ви били особено полезни.

Днес събрахме за вас част от тях

„Представи се в най-добрата си светлина.“

Разбира се, че всеки иска да остави добро впечстление за себе си у другия човек. Но това не означава, че трябва да се правите на някого другиго. Това неминуемо би ви изиграло лоша шега, ако отношенията ви се развият в по-дългосрочен аспект. Защо? Защото ще сте създали илюзорна представа за себе си, която ще е в разрез с действителността и това ще бъде забелязано от партньора ви. Тогава рискувате да го объркате с това коя всъщност е истинската ви същност и да оставите у него усещане за несигурност.

„Прави се на незаинтересован/незаинтересована в началото.“

Такова поведение предполага психологически игри и номера, които също не биха били добра опция за дългосрочни отношения. Добрите и здравословни връзки почиват на откритостта и честността – ако харесвате човека, с когото сте на среща, покажете му го. Ако изпитвате любов към човека, с когото сте във връзка – демонстрирайте я. Твърде егоистично е да вярваме, че трябва само да получаваме внимание. За тангото трябват двама.

„Изчакай, докато не се появи „твоя“ човек.“

Колкото и романтична да е представата за един единствен човек от цялата земна популация, който е създаден само и единствено за вас, тя е неистинна. Разбира се, че не съществува само един човек, който да бъде ваш подходящ партньор в живота. Това прехвърля неимоверно завишени очаквания към половинката ви и е съвсем възможно тя да се огъне под тежестта им. Впуснете се в премислени отношения с различни хора през живота си, за да разберете какво всъщност искате от човека до себе си и от любовта. Опознайте се най-добре чрез отношението ви към другите и тяхното отношение към вас.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.