Топ причини да си купите лаптоп втора ръка

Ако мислите да си купите лаптоп, но не искате да плащате много, един наистина интелигентен вариант е да купите реновиран лаптоп втора ръка. Някои потребители изпитват нежелание да купуват вече използван лаптоп, опасявайки се, че той може да спре да работи скоро след закупуването му или че цената го прави твърде добър, за да е истина. Това са само няколко мита, които идват с покупката на употребяван лаптоп, посочват специалистите от Izot Computers.

Разглеждайки анализ на разходите и ползите, по-голямата част от обществото наистина ще направи стъпка напред, ако закупува употребявани или ремонтирани лаптопи. Предимствата са многобройни и по-долу ще обясним някои от тях.

1. Разходи

Подобно на закупуването на употребяван автомобил, цената при закупуването на ремонтиран лаптоп е основната причина на продажба. Просто разглеждане на употребяван лаптоп, независимо от коя марка и с какви спецификации, ще ви покаже, че цените са драстично намалени. За компютрите за домашни потребители ще намерите оферти с приблизително половината от цените. Не звучи никак зле, нали?

2. Без излишни добавки

Когато компаниите производители пускат на пазара на своите лаптопи, те говорят много за всички необходими функции и възможности за надграждане. За повечето потребители на компютри това е просто ненужно и човек в крайна сметка плаща за нещо, което изобщо не му трябва и което може би никога през живота си няма да използва.

Възможностите и дизайна на малко по-нов модел обикновено са просто маркетингов похват, а не нещо, което реално ще бъде забелязано от потребителя.

3. Няма проблеми със съвместимостта

Много хора се страхуват, че когато купят използван лаптоп, всичко ще остарее и ще има много проблеми със съвместимостта на различните им програми. Това просто не е така. Процентът на промяна в индустрията за лаптопи е толкова висок, че софтуерните компании просто избират да останат настрана. По-голямата част от програмите и приложенията, които ще се използват, са напълно съвместими с по-старите модели.

4. Използвано съвсем не означава старо

Когато хората се сбогуват с лаптопите си, е невъзможно да се предвиди точната причина. Помнете обаче, че ако една машина се продава от собственик, това не означава, че тя е пълен боклук. Дори напротив – по-голямата част от използваните лаптопи всъщност идват от бизнеса, който обновява всичките си системи. Това означава, че тези ремонтирани преносими компютри са високоефективни машини, които може да нямат абсолютно никакви проблеми. Що се отнася до потребителската електроника, има редица хора, които предпочитат винаги да разполагат с най-новите лаптопи. Понякога хората изхвърлят лаптопа си, когато има малък проблем, който лесно може да бъде отстранен от производителите.

Когато си вземате използван компютър или лаптоп от Izot Computers, можете да сте сигурни, че той е преминал през задълбочен процес на проверка и е в пълна изправност.

5. Еко

Едно нещо, което наистина може да ограничи отделянето ни на парникови газове и да намали нашия въглероден отпечатък, идва от продуктите, които консумираме. Подобно на закупуването на всеки продукт втора употреба, купуването на „стар“ лаптоп използва ценни ресурси, които в противен случай може да се натрупат в депо за отпадъци.

Просто има смисъл нещо да се използва повторно, когато е годно, а защо не и електроника? Така помагаме на планетата, докато помагаме и на себе си, купувайки си качествен лаптоп на отлична цена!